Начин на приготвяне
Сухите съставки се смесват в купа и при тях се добавят течните. Разбърква се добре до хомогенност.
Отделно се прави захарната смес, в която се прибавя олиото и се разбърква добре, докато се раздробят бучките, които се получават в началото.
В малка тавичка се слага половината от сместа, отгоре се посипва с половината от захарната смес, следва останалата част от сместа за сладкиша и накрая се разпределя останалата част от захарната смес.
Затваря се с алуминиево фолио или хартия за печене и се слага във фурната. Пече се на долен реотан на около 170 градуса 20-30 минути и се проверява с клечка за зъби, преди да се извади.
Когато се опече, се сиропира със сока от лимона и след това се поръсва с малко пудра захар, която обаче веднага се разтапя от температурата и от сока.
Сервира се още горещ.