Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Селска свинска яхния

Селска свинска яхния

Диана КостоваДиана Костова
Готвач
132322k
Селска свинска яхния
Снимка: Диана Костова
4 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Бързо, лесно и много вкусно. Със селските гозби човек никога няма да остане гладен."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 3 големи глави
  • брашно - 2 супени лъжици
  • мазнина - 4 с.л.
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • чушки - 2 червени и 2 зелени чушки
  • маг­даноз
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • кимион - 1 - 2 щипки
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета, след което се овалва в брашното и се запържва в сгорещената мазнина.

Прибавяме нарязания лук и след като се запържи доливаме гореща вода 500 мл. Добавяме доматеното пюре.

Оставете манджата да се задушава за 15 -20 мин. до омекване на свинското.

Добавят се нарязаните на кръгчета чушки. Задушава се за 10 минути. Добавяме подправките, задушаваме за 5-10 мин. Наръсваме с накълцан магданоз на вкус.

Поднесете яхнията топла.

Селската свинска яхния е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: