Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинска яхния по градинарски

Свинска яхния по градинарски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Свинска яхния по градинарски1 / 2
01/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • пиперки - 500 г зелени
  • лук - 5 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от дръжките и семенната част и се нарязват на тънки пръстенчета. Месото също се почиства и измива. След това се нарязва на хапки и към него се прибавят чушките. Налива се вода, колкото да покрие продуктите, и ястието се слага на огъня.

Когато месото започне да омеква, се добавя ситно нарязан лук, олио, червен пипер и сол на вкус. Задушава се и продължава да се вари на тих огън, докато месото омекне напълно.

Непосредствено преди да се отстрани от огъня яденето, към него се прибавя счуканият чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка: