Начин на приготвяне
Сваряват пилето в тенджера с вода, в която сте разтворили зеленчуковия бульон. Вари се, докато пилето омекне хубаво, след което го обезкостете.
Разтопете маслото в дълбок тиган, запържете брашното с черния пипер.
Сипете малко от бульона, в който сте варили пилето, но прецедения, и оставете да къкри 5 мин, като разбърквате, за да не се получат бучки.
Добавете настърганите на едро моркови, гъбите, нарязани на полумесец, топеното сирене, сипете малко бульон и бъркайте, докато сиренето се разтвори и гъбите и морковите поомекнат.
Оттеглете тигана от котлона, смесете жълтъците в отделна купа с 30 мл от бульона и добавете към другата смес.
Накрая прибавете обезкостени и нарязано на кубчета пилешко месо и настъргания кашкавал, разбъркайте.
Посолете, ако е необходимо, изсипете в тавичка и печете на 200 градуса.