Пиле с кашкавал

Пиле с кашкавал1 / 2
29/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • топено сирене - 3 парчета
  • жълтъци - 3
  • кашкавал - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват пилето в тенджера с вода, в която сте разтворили зеленчуковия бульон. Вари се, докато пилето омекне хубаво, след което го обезкостете.

Разтопете маслото в дълбок тиган, запържете брашното с черния пипер.

Сипете малко от бульона, в който сте варили пилето, но прецедения, и оставете да къкри 5 мин, като разбърквате, за да не се получат бучки.

Добавете настърганите на едро моркови, гъбите, нарязани на полумесец, топеното сирене, сипете малко бульон и бъркайте, докато сиренето се разтвори и гъбите и морковите поомекнат.

Оттеглете тигана от котлона, смесете жълтъците в отделна купа с 30 мл от бульона и добавете към другата смес.

Накрая прибавете обезкостени и нарязано на кубчета пилешко месо и настъргания кашкавал, разбъркайте.

Посолете, ако е необходимо, изсипете в тавичка и печете на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: