Начин на приготвяне
В хлебопекарната замесете меко тесто от изброените продукти, като сложите първо течните, отгоре сухите и завършете с маята и бакпулвера. Оставете само 20 мин да втаса вътре, след като спре да меси.
Извадете тестото и разделете на 8 топки. Всяка топка разточете на тънко с диаметър чиния за основно. Намажете всяка една със сместа от олио+краве масло.
Наредете една върху друга, като последната не се маже. Разточете всички заедно до голям кръгъл лист.
Завийте на руло внимателно и разрежете на колелца по 2 пръста широчина.
Всяко колело разточете леко, напълнете със сиренето и свийте на мидичка.
Обърнете със затворена част отдолу, намажете с яйцето и наредете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Оставете готовите сиренки леко да се отпуснат за 30 мин и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Коментари