Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Гъста пилешка супа с ориз и праз

Гъста пилешка супа с ориз и праз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Гъста пилешка супа с ориз и праз
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Така ги обичаме супите тук - по-гъсти и много вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 350 г (сварено и нарязано)
  • праз - 1 стрък
  • червена чушка - 1/2 бр. + 1/2 бр. зелена
  • ориз - 1 к.ч.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • майорана - щипка
  • куркума - щипка
  • черен пипер - щипка
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази супичка използвах готово сварено и нарязано пилешко месо, което съм замразила за дни, когато нямам много време. Ако нямате такова, сварете малко пилешко филе или обезкостено бутче, зависи какво месо предпочитате.

Нарежете праза на ситно със чушките и сложете да се задушават. Накиснете ориза във вода за около 15 минути и след като прибавите месото, сипете гореща вода, когато заври, прибавете измития ориз.

Варете до сваряване на ориза, след което застройте със разбитите яйца, мляко и малко брашно.

Когато изключите супата, можете да я застроите след 5 минути, като сипвате от горещата супа при застройката, докато се уеднаквят температурите, тогава изсипете в тенджерата.

Поръсете пилешката супа със ситно нарязан магданоз.

Пробвайте тази вкусна супа с ориз и праз през студените зимни дни, много подходяща при настинка и грип.

Гъстата пилешка супа с ориз и праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Сегааа... мисля да хвърлям боб....белким подправя супичката правилно.....!?!
04.11.2020 19:24
Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходна супа.....Обаче уважаема Госпожо Гуру, не би било лошо да укажете на нас простосмъртните, кога за Бога се слагат подправките, които Вие по-горе така хубаво сте изброили.......!!!
04.11.2020 19:21