Начин на приготвяне
В тази супичка използвах готово сварено и нарязано пилешко месо, което съм замразила за дни, когато нямам много време. Ако нямате такова, сварете малко пилешко филе или обезкостено бутче, зависи какво месо предпочитате.
Нарежете праза на ситно със чушките и сложете да се задушават. Накиснете ориза във вода за около 15 минути и след като прибавите месото, сипете гореща вода, когато заври, прибавете измития ориз.
Варете до сваряване на ориза, след което застройте със разбитите яйца, мляко и малко брашно.
Когато изключите супата, можете да я застроите след 5 минути, като сипвате от горещата супа при застройката, докато се уеднаквят температурите, тогава изсипете в тенджерата.
Поръсете пилешката супа със ситно нарязан магданоз.
Пробвайте тази вкусна супа с ориз и праз през студените зимни дни, много подходяща при настинка и грип.
Гъстата пилешка супа с ориз и праз е готова.
Коментари