Тиквена каша с ориз и масло

30/01/2018
"Невероятен десерт, който веднага ще ви грабне - и с вкус, и с неустоим аромат "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - 500 г сварена топла
  • ориз - 100 г перлен
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • водата - 100 мл, в която е вряла тиквата
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 5 - 6 с.л. според вкуса
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Поставяме тиквата в съд да ври.

След като е готова, с помощта на преса за картофи я намачкваме, докато е още топла.

Към тиквата наливаме от водата, в която е вряла тиквата / 100 мл/ и връщаме на котлона.

Ориза измиваме много добре, докато самата вода стане прозрачна.

Щом сместа заври, добавяме измития ориз и солта и оставяме да ври за около 10 минути.

Махаме от котлона и след това прибавяме кравето масло и захарта.

Всичко това разбъркваме много добре, докато самата захар се разтопи, и след това наливаме 500 мл мляко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар