Яйчен крем без брашно

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
31/01/2018
"Урок по сладкарство Вижте как се прави яйчен крем без брашно "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 096
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам млякото да заври. Разбивам жълтъците заедно с ванилията (ако решите да ползвате ванилена шушулка, ви трябва само 1 шушулка, която разрежете на две половини по дължина, с тъпата страна на ножа се изстъргват семенцата на ванилията и се слагат при млякото, което след сваряване прецедете, преди да го използвате за крема, а празната шушулка поставете в съд със захар, която по-късно също може да се използва).

Заливам ги с горещото мляко и прибавяме веднага желатина и захарта.

Прецеждам сместа върху лед, за да се охлади.

Разбивам сметаната и я прибавям, едва когато сместа се е охладила добре.

Разбърквам и прибирам в хладилника, за да се стегне всичко добре.

Сервираме в купички гарниран с плодове - малини или ягоди. В случая съм използвала диви череши от сладко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#207308
Страхотен крем!
0
0