Начин на приготвяне
Слагам млякото да заври. Разбивам жълтъците заедно с ванилията (ако решите да ползвате ванилена шушулка, ви трябва само 1 шушулка, която разрежете на две половини по дължина, с тъпата страна на ножа се изстъргват семенцата на ванилията и се слагат при млякото, което след сваряване прецедете, преди да го използвате за крема, а празната шушулка поставете в съд със захар, която по-късно също може да се използва).
Заливам ги с горещото мляко и прибавяме веднага желатина и захарта.
Прецеждам сместа върху лед, за да се охлади.
Разбивам сметаната и я прибавям, едва когато сместа се е охладила добре.
Разбърквам и прибирам в хладилника, за да се стегне всичко добре.
Сервираме в купички гарниран с плодове - малини или ягоди. В случая съм използвала диви череши от сладко.
Коментари