Начин на приготвяне
Слагам в купа малко брашно, сол, черен и червен пипер и овалвам пилешките бутчета.
Изтръскваме месото от излишното брашно и слагаме да се запържи в малко загрята мазнина.
След като хване хубава коричка, прибавяме нарязаните на малки до средни парчета моркови и лук и чесън. Запържваме за няколко минути, докато поомекнат леко. Овкусяваме още веднъж с подправки, като слагаме повечко от червения пипер, разбъркваме и доливаме топла вода.
Количеството на водата зависи от това колко гъста или рядка обичате яхнията, като имайте предвид, че при варенето ще се редуцира. След като това прибавяме граха, доматите и нарязаните на кубчета картофи.
Оставяме ястието да заври, след това намаляваме и оставям да къкри под похлупак до готовност.
Готовата яхнийка поръсваме с чубрица.