Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешки бутчета яхния с грах

Пилешки бутчета яхния с грах

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Пилешки бутчета яхния с грах4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Фантастично вкусна яхния с пилешки бутчета и грах"

Необходими Продукти

  • пилешки парти бутчета - 40о г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • грах - 400 г (една консерва)
  • млени домати - 1/3 ч.ч.
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • брашно
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам в купа малко брашно, сол, черен и червен пипер и овалвам пилешките бутчета.

Изтръскваме месото от излишното брашно и слагаме да се запържи в малко загрята мазнина.

След като хване хубава коричка, прибавяме нарязаните на малки до средни парчета моркови и лук и чесън. Запържваме за няколко минути, докато поомекнат леко. Овкусяваме още веднъж с подправки, като слагаме повечко от червения пипер, разбъркваме и доливаме топла вода.

Количеството на водата зависи от това колко гъста или рядка обичате яхнията, като имайте предвид, че при варенето ще се редуцира. След като това прибавяме граха, доматите и нарязаните на кубчета картофи.

Оставяме ястието да заври, след това намаляваме и оставям да къкри под похлупак до готовност.

Готовата яхнийка поръсваме с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: