Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, правим кладенче и изсипваме маята, солта и олиото. Постепенно доливаме вода и замесваме тестото.
Оставяме го да втаса и го разделяме на две части - едната по-голяма. Оставяме ги да втасват още 15 мин. Размесваме по -голямото парче, разстиламе с длан и го полагаме в намазнена тава, така че да излиза извън нея.
Междувременно подготвяме плънката. Запържваме каймата с лука и добавяме подправките.
Изсипваме плънката върху тестото и загъваме навътре. Отгоре поставяме по-малкото парче тесто, разстлано на тънка питка.
Слагаме в затоплена фурна и печем на 250 градуса 45 мин.
10 минути преди да извадим, поръсваме с настърган кашкавал.