Начин на приготвяне
Сварете обелените картофи в подсолена вода. С решетъчна лъжица ги извадете в купа и с малка част от горещия бульон ги намачкайте.
Добавете 50 г от маслото и щипка черен пипер. Постепенно сипвайте от горещото прясно мляко до желаната гъстота, като бъркате непрекъснато.
Пюрето трябва да е малко по-гъсто.
Във форма за кекс на дъното сложете тънко нарязан бекон, така че да има и по стените. Изсипете картофеното пюре равномерно.
Прехлупете излишния бекон и леко притиснете. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути. През това време почистете със суха кърпа гъбите, ако са много мръсни ги обелете.
Загрейте малко олио заедно с останалите 50 г масло. Изпържете гъбите до златист цвят и овкусете с черен пипер и сол.
Готовото запечено пюре обърнете върху чиния. Поръсете с магданоз и сервирайте с гъбите!
Картофеното пюре в бекон с печурки е много вкусно.
Коментари