Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Зеленчуци с телешко и свинско в гювеч

Зеленчуци с телешко и свинско в гювеч

Зеленчуци с телешко и свинско в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
7
"Признаваме си без бой,че и за нас най-добрата гарнитура за зеленчуците си остава мръвката"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • свинско месо - 400 г
  • картофи - 500 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 малко бурканче
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 1/2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • зелен боб - 1/2 ч.ч
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бамя
  • броколи
  • магданоз
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вино - 1/2 ч.ч. (бяло или червено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо почистваме от ципите, ако има такива, и заедно със свинско месо измиваме добре и нарязваме на средни парчета. Изпържваме месата в сгорещеното олио от всички страни.

Вадим и в олиото поставяме нарязания лук, обелените и нарязани картофи, чушките, морковите, нарязани на кубчета, целината, нарязана на ситно, и останалите зеленчуци, след което разбъркваме.

Прибавяме накрая и домати консерва заедно със подправките, като прехвърляме всичко това в затопления гювеч.

Подреждаме отгоре месата, затваряме капака и поставяме във фурната. Доматите консерва имат достатъчно течност, но ако прецените , че не е достатъчно, може да прибавите и чаша гореща вода.

Печем до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: