Начин на приготвяне
Телешкото месо почистваме от ципите, ако има такива, и заедно със свинско месо измиваме добре и нарязваме на средни парчета. Изпържваме месата в сгорещеното олио от всички страни.
Вадим и в олиото поставяме нарязания лук, обелените и нарязани картофи, чушките, морковите, нарязани на кубчета, целината, нарязана на ситно, и останалите зеленчуци, след което разбъркваме.
Прибавяме накрая и домати консерва заедно със подправките, като прехвърляме всичко това в затопления гювеч.
Подреждаме отгоре месата, затваряме капака и поставяме във фурната. Доматите консерва имат достатъчно течност, но ако прецените , че не е достатъчно, може да прибавите и чаша гореща вода.
Печем до пълна готовност.