Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско и зеленчуци

Гювеч със свинско и зеленчуци

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Гювеч със свинско и зеленчуци
Снимка: NEVI
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Пожелаваме ви прекрасна вечер с този разкошен свински гювеч от родопския край, който можете да поднесете на семейството си. Обещаваме ви, че ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г бут
  • грах - 400 г от консерва
  • картофи - 400 г
  • моркови - 200 г
  • чушки - 200 г печени
  • червен лук - 200 г
  • лук - 100 г кромид
  • домати - 200 мл от консерва
  • олио - 4 - 5 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • магданоз
  • чесън - 2 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на шест едри парчета и овкусете със сол и черен пипер. В гювеч сложете граха и нарязаните на едро картофи и моркови, както и нарязаните на дребно лук и чушки.

Овкусете със сол, черен пипер, чубрица и червен пипер. Налейте доматите, олиото и 400 мл вода.

Разбъркайте добре и сложете месото. Сложете гювеча в студена фурна. Загрейте до 200 градуса и печете до готовност.

Когато месото се сготви разтворете царевичното нишесте в 3-4 с.л вода и сипете в гювеча, разбъркайте добре и печете още 10-15 минути.

Сервирайте с нарязан магданоз и нарязан пресен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: