Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сачове»Сач с пилешки крилца, телешко, свинско и зеленчуци

Сач с пилешки крилца, телешко, свинско и зеленчуци

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Сач с пилешки крилца, телешко, свинско и зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
20/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Сач с 3 вида месо - какво повече да искаме?!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г
  • пилеши крилца - 200 г
  • свинско месо - 200 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • червен пипер
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • соев сос - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото и свинското месо на кубчета.

Овкусяваме го със соевия сос и оставяме да постои около 30 минути. Измиваме много добре пилешките крилца и ги овкусяваме със сол и червен пипер.

Измиваме и нарязваме тиквичката. Почистваме от семките пипера и него нарязваме. Лука и чесъна по същия начин.

Вземаме си глинения сач и поставяме отдолу зеленчуците, а отгоре нареждаме месата и пилешките крилца.

Сача слагаме в студена фурна, иначе ще се спука. Включваме фурната и оставяме да се готви яденето на умерен огън.

Може от време на време да се разбърква. Сервираме докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: