Ориз с бамя и задушени зеленчуци

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
01/02/2018
"Казват, че е трудно да направиш постно ястие, което да изкуши всеки, но вярваме, че с това сме се справили "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 606
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържен Ориз

Начин на приготвяне

Предварително се измиват и подготвят зеленчуците - морковите и лукът се белят и нарязват на кубчета, розичките карфиол се разделят, праза се нарязва на шайби, бамята и целината също се наситняват.

Нарязваме чесъна и магданоза на ситно и ги заделяме за най-накрая. Оризът се измива и отцежда от водата.

В тиган с незалепващо покритие се изсипва олиото и се задушава кромидът.

След няколка минути се добавя празът и маслото. Постепенно се добавят и останалите зеленчуци, като се бъркат внимателно, за да не се разкашкат.

Накрая се добавя оризът, разбърква се някколко пъти, докато поеме соковете и се залива с две чаши топъл телешки бульон.

Разбърква се и се оставя на котлона, докато поеме течността. При необходимост се добавя още една чаша телешки бульон.

Няколко минути преди да свалите ястието от котлона, добавете наситнените чесън и сухите подправки на вкус. Накрая поръсете с магданоз.

Може да сервирате като основно ястие или като гарнитура към месо.

Добър апетит!

Алуминиев УОК тиган с незалепващо покритие 30 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Алуминиев УОК тиган с незалепващо покритие 30 см
48.99 лв.
Виж ››

Понякога забравяме, че това е уок тиган, защото е толкова стилен и красив, че прилича на истинско бижу в кухнята. Той обаче е изключително удобен и практичен, позволяващ бързото приготвяне на вкусни гозби. Алуминиевият уок тиган е с незалепващо покритие, което ще ви спести търкане на останали частици от храната. Страхотно, нали?

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Филип Димитров
Страхотна комбинация от зеленчуци! Браво за рецептата!
3
0
Зорица
Зорица
11.02.2018 13:28
Благодаря! Наистина се получи много вкусна комбинация.
2
0