Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Корите се отварят и първата кора се поставя върху плот. Намазва се с четка с разтопено масло навсякъде. Покрива се с втора кора, тя също се намаслява.
Третата кора се поставя върху първите две и се посипва с тахан през вилица, а ако е по-течен се намазва с четка. Посипва се със захар и орехи. От тясната страна започва да се завива на руло.
С остър нож се разрязват парчета с големина около 6-7 см. По този начин се процедира и с останалите кори. Подреждат се в тавата.
Пече се на 180 градуса около 15 мин. Охлажда се и се напудря с пудра захар.
Хрупкавата суха баклава с тахан е готова.
Източник: Easy Turkish Recipes
Забележка: Ползвала съм лешников тахан, но може да се ползва всякакъв.
За баклавата съм ползвала оригинални фини турски кори, но може да се заменят и с друг вид фини кори.