Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладката вода и разбъркайте.
Чукнете яйцата в купа и ги разбийте. Добавете киселото мляко, зехтина, течността с маята, солта и захарта.
Разбъркайте. Прибавете на части грахамовото брашно. Замесете меко тесто, леко лепнещо.
Намазнете вътрешността на голям найлонов плик със зехтин и сложете тестото вътре. Оставете тестото да втаса.
От готовото тесто оформете 7-8 топки, след което ги разточете на фитил и оформете хлебчетата.
Поръсете дъното на тавата за печене с бяло брашно. Отделно оваляйте всяко хлебче в бяло брашно и наредете в тавата.
Направете разрез по дължина с остър нож на всяко хлебче.
Сложете хлебчетата да се пекат в загрята фурна на 180 градуса, а след 15 минути увеличете градусите до 200.
Изпечете до готовност.
Грахамовите хлебчета с кисело мляко са много сполучливи.