Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Грахамови хлебчета с кисело мляко

Грахамови хлебчета с кисело мляко

Грахамови хлебчета с кисело мляко
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Топли грахамови хлебчета, които всеки иска да опита"

Необходими Продукти

  • брашно грахам - 800 - 900 г
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • вода - около 150 мл хладка
  • брашно - бяло за овалване
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода и разбъркайте.

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте. Добавете киселото мляко, зехтина, течността с маята, солта и захарта.

Разбъркайте. Прибавете на части грахамовото брашно. Замесете меко тесто, леко лепнещо.

Намазнете вътрешността на голям найлонов плик със зехтин и сложете тестото вътре. Оставете тестото да втаса.

От готовото тесто оформете 7-8 топки, след което ги разточете на фитил и оформете хлебчетата.

Поръсете дъното на тавата за печене с бяло брашно. Отделно оваляйте всяко хлебче в бяло брашно и наредете в тавата.

Направете разрез по дължина с остър нож на всяко хлебче.

Сложете хлебчетата да се пекат в загрята фурна на 180 градуса, а след 15 минути увеличете градусите до 200.

Изпечете до готовност.

Грахамовите хлебчета с кисело мляко са много сполучливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: