Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със солта в купа.
Правим кладенче в него и изсипваме вътре филтрираната вода, разтопеното масло, настърганите кашкавал и пармезан, сусама и лененото семе.
Омесваме меко тесто (ако е много меко, добавяме брашно, ако е твърдо добавяме вода).
Разточваме с точилка тесто за соленките с дебелина около 3 мм (леко поръсваме плота, където ще точим, с брашно за да не залепва тестото).
Разрязваме крекери и правим дупчици в тях. Намазваме отгоре крекерите с разбито яйце и поръсваме със сусам.
След което ги преместваме в тава, покрита с пергаментова хартия, и печем любимите крекери в предварително загрята до 180 °C фурна за 20-30 минути.
Наблюдаваме ги непрекъснато.
Тези грахамови крекери са добра основа за крема сирене и всякакви разядки.
Да Ви е сладко!