Начин на приготвяне
Разбъркват се маята и захарта в хладка вода с лъжица брашно и се оставят за 10 минути да бухне сместа. С останалите продукти се замесва средно меко тесто.
Намазва се с олио и се оставя покрито с фолио да втаса за 30-40 минути на топло.
Разделя се втасалото тесто на 7-8 топчета. В средата на всяко се поставя натрошено сирене, отново се оформя топче и се нарежда в намазнена широка тава на разстояние.
Отгоре всички хлебчета се намазват с жълтък, разбит с лъжица олио и прясно мляко. Поръсват се обилно със сусам. Печем в загрята фурна 180-190 градуса около 25-30 минути до готовност.
Изваждаме върху решетка и намазваме с масло.
Покриваме с кърпа и оставяме за 2-3 минути. Добър апетит!
Хлебчетата с кисело мляко са готови.