Начин на приготвяне
Натрошава се маята в топлото прясно мляко с една лъжичка захар и две лъжици брашно. Разбърква се и оставяме да бухне. Сипва се брашното в тава и оформяме кладенче в средата.
Добавят се леко разбитите яйца, като се отделя един жълтък за намазване отгоре. Добавят се останалите продукти и замесваме меко тесто, леко лепнещо.
Покрива се с фолио и оставяме за 40 минути да втаса. Разделя се на две части и всяка се разточва на правоъгълник. Нарязват се на квадрати от 7-8 см.
В долната страна се поставя половин отцедена смокиня от сока и се навиват на рулца, като краищата все пак се притискат да не изтича. Нареждат се рулцата в намазана с мазнина тава едно до друго и оставяме за още 20 минути да втаса.
Отгоре се намазват с разбит жълтък с 2 с. л. олио и печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Изваждат се и намазваме с четка със смес от вода и сиропа от сладкото, количеството е според вкуса ви. Поръсват се със пудра захар и хапваме с кеф. Чудесни за закуска през почивните дни!