Пикантен ориз с телешки бульон

03/02/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 150 г
  • телешки бульон - 1 с.л. концентрат
  • грах - 200 г варен
  • чушки - 1 бр. червена люта
  • сол
  • мариновани гъби - 200 г
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза до отстраняване на нишестето. Сложете го в съд за варене и добавете вода в съотношение 3:1.

Сварете ориза до пълна готовност.

Разтворете бульона с малко хладка вода и го добавете към ориза в края на варенето.

Загрейте в друг съд зехтина и прибавете отцедения варен грах, маринованите гъби и ситно нарязаната люта чушка, без семенната част.

Разбъркайте и задушете за около 4-5 минути.

Прибавете зеленчуковата смес към ориза и разбъркайте до хомогенност. Овкусете със сол и черен пипер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар