Начин на приготвяне
В каната на блендер слагаме сварения ориз, половината овесени ядки, яйцето, кравето масло (да е леко размекнато), киселото мляко, содата за хляб, оцета, морската сол, магданоза, конопеното семе. Блендираме.
Трябва да се получи по-рядка от обикновената кексова смес. Добавяме и другата половина овесени ядки към сместа и разбъркваме.
На дъното на намаслена формичка за хляб посипваме малко овесени ядки и изливаме сместта. Заглаждаме и отгоре отново поръсваме с овесени ядки.
Печем в предварително загрята фурна на умерено силна температура до готовност.
Хлебчето е супер лесно за направа и подходящо за хора, които избягват консумацията на бяло брашно или са на диета. Подходящо както за закуска, така и за намазване с различни продукти.
Коментари