Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пълнозърнеста юфка с козе сирене, орехи и мед

Пълнозърнеста юфка с козе сирене, орехи и мед

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494143705231
Пълнозърнеста юфка с козе сирене, орехи и мед3 / 3
04/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"От полезна - по-полезна, от вкусна - по-вкусна"

Необходими Продукти

  • юфка - 1 пакет пълнозърнеста (500 г)
  • козе сирене - 150 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • орехи - 100 г
  • масло - 50 г
  • мед - на вкус
  • канела - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете юфката в 400 мл вода, добавя се щипка сол. Вари се за 4-5 мин. Добавя се прясното мляко накрая, ако преди това е сварено.

Ако млякото не е домашно, то си е пастьоризирано. Разтопете маслото в горещата юфка. Добавете натрошените орехи.

Когато сервирате юфката, гарнирайте с мед на вкус, козе сирене и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: