Начин на приготвяне
Разбивате на гладка кашичка жълтъците, захарта, ванилията и нишестето, но за по-сигурно прецедете сместа, за да не са останали бучки.
Поставяте млякото в тенджерка и сложете на котлона да заври, като внимавате да не изкипи. Оттеглете от котлона и на тънка струйка с непрекъснато бъркане добавяте яйчената смес.
Поставяте отново на котлона, след като сте намалили температурата и продължавате да бъркате, докато кремът се сгъсти. Оставяте на страна да поизстинат и добавяте маслото. Разбърквате отново.
Разбивате белтъците с щипка сол, докато се получи бял сняг, и добавяте с плавно бъркане към ваниловия крем.
Приготвяте подходящи купички, поставяте по няколко разположени ягодки на дъното, наливате крем, отново поставяте няколко ягодки, поръсвате с канела, слагате по една вафлена пуричка и оставяте в хладилника да се охладят.
Пуричките можете да поставите преди да сервирате, защото ако престоят дълго време в крема, ще се напоят и омекнат.