Гергьовско агне по кулски

Гергьовско агне по кулски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
230 мин.

Необходими Продукти

  • агне - 1 цяло
  • дреболии - от агнето
  • мас - 1 с.л.
  • зелен лук - 10 връзки
  • гъби - 200 г
  • люти чушлета - 2 бр.
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнето се измива добре. Дреболиите също се измиват, сваряват се в подсолена вода, след което се нарязват на дребно.

Лукът се нарязва, претрива се леко с малко сол и червен пипер. Към него се прибавят нарязаните дреболии, гъбите, магданозът и всичко се обърква много добре.

Агнето се посолява отвътре и отвън.

Под плешките се пробива малък отвор и се разширява на дълбочина 2 пръста. В него се сипва 1/2 лъжица сол и също се разтрива между плешката и ребрата.

Агнето се пълни с вече приготвената плънка, зашива се с конец и се намазва обилно с мас. Пече се в тава, в която предварително се поставят тънки летвички, за да не се залепи агнето за дъното.

Сипва се 1/2 литър вода. Цялото агне се увива във фолио и се пече на средно силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: