Начин на приготвяне
Измиваме и посоляваме агнешкото месо.
Попарваме дреболиите с подсолена вода. Нарязваме ги па ситно и посоляваме на вкус.
В тенджера със сгорещеното олио прибавяме нарязания на ситно лук, измития и почистен булгур, дреболиите, червения пипер, джоджена и магданоза, нарязани на ситно, и черния пипер и ги запържваме.
Прибавяме от бульона, в които сме попарили дреболиите и задушаваме.
Получената смес изсипваме в тава и отгоре нареждаме агнешкото месо.
Покриваме с булото.
Отгоре завиваме с тесто, замесено от вода, сол и брашно. По желание може да направите формички от тестото, ако поводът е по-специален.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 3 часа.