Начин на приготвяне
Яйцето се разбива със захарта за кратко, добавя се олиото, водата, брашното с бакпулвера. Накрая ванилията и орехите. Фурмите се сваряват 2-3 минутки.
Нарязват се с нож и се смесват с тестото. Тестото се получава доста течно. Излива се във форма ( моята беше с диаметър 24 см) върху хартия и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 мин.
Получения сладкиш е много мек, влажен. Можете да го извадите от формата след изстиване, защото в противен случай ще се счупи (прекалено е мек).
Като изстине, го залейте с кокосовата смес която приготвяте по следния начин в купа сложете млякото, захарта и маслото. Сварете до стопяването на маслото и захарта.
Махнете от котлона и добавете кокоса. Оставете за малко да поизстине и я нанесете върху изстиналия сладкиш.
Да ви е сладко!