Начин на приготвяне
Мекото масло се разбива с половината от захарта на пух.
Добавят 6 жълтъка и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията.
Омесва се тесто, което се дели на три топки.
Към едната топка тесто се добавя какаото /посипва се на плота и се омесва до пълното абсорбиране на какаото/. И трите топки тесто се поставят се в хладилник за да се втвърдят.
Белтъците се разбиват с останалата захар (100 г) и към него се прибавят и счуканите на едро орехи.
В намазана тавичка /правоъгълна/ се настъргва едната топка бяло тесто, отгоре се поставя сладкото от вишни, настъргва се втората топка с какаото и върху нея се изсипват разбитите на сняг белтъци и орехи.
Накрая се настъргва и последната топка тесто.
Сладкишът се пече около 30-40 мин на умерена фурна до суха клечка.
Кралският сладкиш е готов.
Коментари
Много ми хареса рецептата на Кралския сладкиш, но не е ясно как се използва захарта.