Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кралски сладкиш

Кралски сладкиш

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Кралски сладкиш1 / 2
06/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Удоволствието не е запазено само за кралете, то е за всички, затова - насладете се на този кралски сладкиш"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г меко
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 330 г
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 100 г
  • бакпулвер - 1 прахче (10 г)
  • ванилия
  • конфитюр - от вишни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива с половината от захарта на пух.

Добавят 6 жълтъка и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията.

Омесва се тесто, което се дели на три топки.

Към едната топка тесто се добавя какаото /посипва се на плота и се омесва до пълното абсорбиране на какаото/. И трите топки тесто се поставят се в хладилник за да се втвърдят.

Белтъците се разбиват с останалата захар (100 г) и към него се прибавят и счуканите на едро орехи.

В намазана тавичка /правоъгълна/ се настъргва едната топка бяло тесто, отгоре се поставя сладкото от вишни, настъргва се втората топка с какаото и върху нея се изсипват разбитите на сняг белтъци и орехи.

Накрая се настъргва и последната топка тесто.

Сладкишът се пече около 30-40 мин на умерена фурна до суха клечка.

Кралският сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена
Ирена
Рецептата е допълнена, неточностите са отстранети, така че, да запретваме ръкави и да приготвим този изкусително вкусен Кралски сладкиш ;)))
28.08.2013 11:14
1
iv
iv
В маслото-захарта, при жълтъците-1/2 захар, белтъците-останалата захар!!! Обяснете къде по колко??? Иначе изглежда интересно и по-различно.
28.08.2013 09:22
1
Невена
Невена
Краси, настъргва се на едро ренде. Кое не разбираш?
07.07.2013 16:56
Светлана
Светлана

Много ми хареса рецептата на Кралския сладкиш, но не е ясно как се използва захарта.
07.07.2013 13:16
Krasi
Krasi
Аз не разбрах как се настъргва това тесто??
06.07.2013 18:06
Невена
Невена
Сладкишът е изключително вкусен и много интересен, но в описанието на рецептата има допъсната грешка, което кара потребителите да гадаят, колко точно захар и къде се слага.. Първо се разбива маслото със захарта на пух, а после добавяме половината от захарта...:))))
01.07.2013 13:33
1
Покажи всички подкоментари