Неделни кашкавалки

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
12
30
3
05/02/2018
"Не само за неделята, но за всеки ден от седмицата - вкусни кашкавалки за цялото семейство "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 254
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се гаси в киселото мляко и се добавя към пресято брашно заедно с белтъка от яйцето. Полученото тесто се оставя да престои за 2-3 часа в хладилник.

Разделя се на 3 топки, а всяка топка - на още 4 части. Във всяка част се поставя плънка от смесените кашкавал, сирене и меко масло.

Намесва се отново във формата на топка, така че плънката да смеси с тестото.

Кашкавалките се редят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Преди да се поставят във фурната, се намазват с жълтък, разбит с 1 с.л. вода.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар