Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли със сьомга и пармезан

Равиоли със сьомга и пармезан

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Равиоли със сьомга и пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Нещо много вкусно и изтънчено, което ще ви помогне да направите специалните моменти още по-специални"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 и 3/4 ч.ч.
  • За плънката
  • зехтин - 1 с.л.
  • праз - 1/2 стрък
  • сьомга - 350 г филе от консерва
  • бяло вино - 3 с.л.
  • пресен лук - 3 стръка
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • лимонови кори - 1 с.л.
  • За соса
  • пресен лук - 2 стръка
  • масло - 2 с.л.
  • чери домати - 300 г
  • пармезан - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно се прибавят яйцата, омесва се меко тесто, което не трябва да лепне. Оставя се да почива 30 минути.

В тиган загрейте олиото. Добавете ситно нарязания лук и праз и запържете, докато омекнат. После добавете сьомгата и гответе около 5 минути. Сложете бялото вино и гответе, докато то се изпари, след което смелете всичко в блендер, добавете подправките.

Тестото се разделя на 6 части, всяка от които се разточват в правоъгълна форма.

За да се напълня равиолите аз използвам форма за лед, пластмасова правоъгълна. Поставям първата разточена кора върху формата и с лъжичка поставям от плънката във всяко квадратче на формичката.

Отгоре покривам с другата част от тестото и с точилка минавам няколко пъти отгоре, за да притисна тестото. След което с нож си помагам да разделя равиолите.

Варят се 3-4 минути във вряща подсолена вода. В отделен съд се сгорещява маслото и се запържва ситно нарязаният лук, когато омекне, се прибавят и нарязаните домати за 2-3 минути.

Равиолите се сервират със соса и пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: