Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Задушен Заек»Апетитно заешко с гъбки, сметана и царевица

Апетитно заешко с гъбки, сметана и царевица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Апетитно заешко с гъбки, сметана и царевица3 / 3
05/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Никак няма да преувеличим, ако кажем, че направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • печурки - 500 г (малки)
  • пресен лук - 2 стръка
  • царевица - 1 к.ч
  • готварска сметана - 1 л
  • зеленчукова подправка - 1 с.л
  • черен пипер - щипка
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо нарежете на средно големи парчета и сложете да се вари.

При месото, докато се вари, добавете малко сол, когато е готово, го извадете от бульона. Нарежете лука на ситно и измийте бейби печурките.

В дълбок тиган сложете маслото и целите гъбки, запържете ги съвсем леко, добавете и лука заедно ги запържете и тогава сипете сметаната.

Поръсете със зеленчуковата подправка, царевицата и черния пипер, към соса прибавете и свареното месо. Оставете да клокнат и да се смесят вкусовете.

Сервирайте това вкусно ухаещо на масло и гъби ястие горещо, поръсено със настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: