Заешко с ориз и царевица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Заешко с ориз и царевица
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
20/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Омръзна ни да хапваме обикновено заешко с ориз и решихме да го разнообразим - ама добре ни се получи, нали"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч
  • царевица
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заешкото месо на порции и го слагаме да се посвари, но не изцяло.

Във водата сипваме и една лъжичка зеленчукова подправка и малко сол.

Когато е готово месото, го прехвърляме в тава, където предварително сме запържили лука и ориза.

Добавяме 2 чаши от бульона и 1-2 чаши вода.

Зависи кой как харесва ориза - по-сух или по-сочен. Сипваме и малко царевица и слагаме да се пече.

Прекрасна рецепта за заешко с ориз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: