Начин на приготвяне
Орехите се почистват и от тях се отделят парченца за декорация. Останалите се смилат на ситно. В купа сипваме 1 ч.ч. брашно, добавя се меко масло, пудра захар, смлени орехи, щипка канела, есенцията и замесваме тесто.
Ако е лепнещо, добавете още малко брашно. Тестото се завива в прозрачно фолио и оставяме в хладилник да стегне за 20-30 минути.
Изважда се и късаме топчета с големина на малка мандарина.
Нареждат се в тава върху хартия за печене.
Отгоре се забожда парче орехова ядка и печем в загрята фурна 170 градуса до леко златисто около 12-15 минути, да останат все пак бели.
Изваждат се и овалваме в пудра захар.
Чудесни за кафето.