Начин на приготвяне
Начупете маята в 50 мл от водата. Добавете захарта и разбъркайте. Покрийте и оставете маята да се активира.
В брашното направете кладенче и изсипете водата и зехтина. Прибавете активиралата се мая и солта. Омесете меко нелепнещо тесто. Поставете го в набрашнена купа и покрийте със стреч фолио. Оставете тестото да удвои обема си.
Върху набрашнен плот разточете втасалото тесто на голям правоъгълник. Разрежете го на 5-6 широки ленти по дължина.
Върху набрашнен плот разточете една лента на много тънък правоъгълник. В края на правоъгълника върху дългата страна сложете рендосана моцарела.
Навийте на стегнато рулце. Навийте на охлюв и поставете в намазнена тава.
Така процедирайте и с останалите ленти. Намажете пицата обилно с доматен сос.
Поръсете със сух босилек, пармезан и няколко капки зехтин. Изпечете пицата в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути.
Гарнирайте с пресен босилек.
Витата пица Маргарита е много вкусна.
Коментари