Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Вита пица Маргарита

Вита пица Маргарита

Вита пица Маргарита4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Имаме нужда от Вита пица Маргарита и то точно в този момент, сигурни сме, че и при вас е така"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл (хладка)
  • мая - 15 г прясна
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - около 300 г
  • доматен сос - около 1 ч.ч.
  • моцарела - 200 - 300 г рендосана
  • пармезан - 2 с.л.на прах
  • босилек - сух и пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете маята в 50 мл от водата. Добавете захарта и разбъркайте. Покрийте и оставете маята да се активира.

В брашното направете кладенче и изсипете водата и зехтина. Прибавете активиралата се мая и солта. Омесете меко нелепнещо тесто. Поставете го в набрашнена купа и покрийте със стреч фолио. Оставете тестото да удвои обема си.

Върху набрашнен плот разточете втасалото тесто на голям правоъгълник. Разрежете го на 5-6 широки ленти по дължина.

Върху набрашнен плот разточете една лента на много тънък правоъгълник. В края на правоъгълника върху дългата страна сложете рендосана моцарела.

Навийте на стегнато рулце. Навийте на охлюв и поставете в намазнена тава.

Така процедирайте и с останалите ленти. Намажете пицата обилно с доматен сос.

Поръсете със сух босилек, пармезан и няколко капки зехтин. Изпечете пицата в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути.

Гарнирайте с пресен босилек.

Витата пица Маргарита е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Такава пица да си призная,никога не съм опитвала. Прекалено изкушаващо изглежда!
06.02.2018 11:33
1