Домашен пастет от прасето

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
62
1
06/02/2018
"Толкова е вкусен този пастет, че един буркан доникъде няма да ви стигне "
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 523
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинска глава - 1 бр.
  • черен дроб - свински
  • сол - 25 г
  • черен пипер - 5 г млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата от прасето се сварява добре, обезкостява се и се мели през месомелачката.

Суровият дроб също се мели.

Смесват се главата и дробът, прибавя се сол, черен пипер и малко от водата, в която сме варили главата - за по-лесно пасиране.

Пълнят се бурканчета с готовия домашен пастет, които се стерилизират за около половин час.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар