Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана с помощта на миксер на гъст сняг.
Прибавете и заквасената сметана и продължете да разбивате.
Разтворете желатина по указания на пакета начин и го прибавете към сметановата смес.
Нарежете сушените плодове на малки парченца и ги залейте с уискито.
Начупете бишкотите Савоярди на парченца.
Прибавете към сметановата смес плодовете, орехите и бишкотите.
Разбъркайте до хомогенност и изсипете сместа в подходяща силиконово форма.
Оставете на студено за около 3-4 часа, след което внимателно отстранете формата.
Поръсете панакотата с кокосови стърготини, настърган бял шоколад и полейте с карамелен сос.
Сметановият десерт със сушени плодове и карамелена заливка е готов.