Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с турски кори

Баница с турски кори

Баница с турски кори
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Само на нас ли ни се струва, че с турски кори баницата става по-вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г ( турски)
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 400 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • масло - 125 г
  • олио - 50 мл
  • газирана вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето, добавете яйцата и содата. Разбъркайте всичко.

Разтопете маслото и към него прибавете олиото.

Вземете една кора и я намажете обилно със смесените масло и олио.

След това сложете 1/3 от сместа със сиренето като се стараете да е равномерно.

Корите, които ползвам, са доста големи и са три на брой, затова разделям сместа на три.

Навийте на руло и поставете в добре подмазана тава, като почнете от средата.

Така продължете и с останалите кори.

Накрая намажете с останалото масло навитата баница и я залейте с газираната вода.

Оставете за десет минути да поеме течността и печете в загрята фурна на 200 градуса с вентилатор на най-ниското ниво за около 40 минути.

Вкусът си заслужава.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Бях закупила една опаковка турски кори от хранителен магазин в града ни. Пробвах рецептата, оказа се лесна за приготвяне и се получи невероятно вкусна баница. Хапнахме я с удоволствие.Благодаря за споделеното предложение!
04.01.2023 14:25
1
Анонимен
Анонимен
Баницата стана супер,благодаря за рецептата!
21.01.2022 09:55
2
1
Bojidar Hinkoff
Bojidar Hinkoff
Остава само да кажете къде могат да се намерят тези турски кори, освен в Турция?
17.08.2018 07:40
1
1
1
Покажи всички подкоментари