Начин на приготвяне
Пресявате брашното, правите кладенче в него и вътре чуквате яйцето, изсипвате маята, захарта, солта, разтопеното масло, прясното мляко и ванилията.
Замесвате тесто, което трябва да е меко и еластично. Оставяте го да втаса, като покривате съда с влажна кърпа.
Приготвяте крема, като кипвате млякото, добавяте захарта и нишестето, което предварително сте разтворили с малко прясно мляко и го добавете на тънка струйка с бъркане, докато получите гъст крем.
Оставяте настрани да се охлади.
Набрашнявате плота и разточвате втасалото тесто на тънка кора, като поръсвате и нея отгоре с брашно. Дебелината на кората трябва да е 3 мм.
Режете квадратни парчета, поставяте по 1 с.л. от крема и прехлупвате на триъгълник. Поставяте ги в намазана с мазнина тава и оставяте 30 мин да втасат.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Изваждате от фурната, покривате ги с кърпа, за да омекнат, след това ги поръсвате с пудра захар.