Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Триъгълни кифлички с тиква

Триъгълни кифлички с тиква

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Триъгълни кифлички с тиква
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"С богат вкус и неустоим аромат - как да не излапаш сам цялата тава с триъгълни кифлички"

Необходими Продукти

  • брашно - 260 г
  • кафява захар - 100 г светла
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 3/4 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 113 г студено на кубчета
  • шоколадов млечен чипс - 115 г
  • мътеница - 80 - 120 мл студена
  • пюре от тиква - 120 г
  • ванилия
  • тиквени семки - за поръска
  • бадеми - филирани за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене; Не се работи с миксер.

Парчетата тиква се изпичат до готовност във фурна. С вилица се смачкват до пюре и се оставят в цедка да се изцеди водата, около 2-3 часа или за цяла нощ.

В купа се изсипва брашното, захарта, всички подправки, содата, бакпулвер, и солта. Разбърква се с телена бъркалка.

Студеното масло се нарязва на кубчета и се прибавя към брашнената смес. С ръчен блендер или вилица се довежда до трохи.

Прибавя се и шоколадовият чипс.

В купа се смесва пюрето от тиква и 80 мл от мътеницата. Разбърква се. Другата част от мътеницата се запазва и ако е необходимо се добавя допълнително.

Сместа с тиквата се прибавя към брашнените трохи и с помощта на плоската шпатула се събира тесто, а след това се омесва леко с ръце в самата купа, за да се оформи топка. Тестото е лепкаво, затова се натопяват ръцете в брашно. Ако пък е прекалено сухо може да се добави 1 до 2 с. л. от мътеницата.

Готовото тесто се прехвърля върху малко брашно и се омесва още съвсем леко без да се натиска много. Оформя се на кръг с диаметър 18 см. С нож се разрязва наполовина , а всяка част се разрязва на триъгълници, около 4 до 5 бр. Кифлите се поставят в тавата, намазват се с прясно мляко и се поръсват със семките и филиран бадем.

Пече се на 200 градуса - 20 минути до златисто-кафяво.

Триъгълните кифлички с тиква са готови.

Източник: joyofbaking

Забележка: Една силно елементарна рецепта, но с прекрасен резултат на хрупкави силно ароматни триъгълни кифли с хубав наситен жълт цвят и отвътре влажна структура. Подходящи за сутрешното кафе с кифличка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: