Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене; Не се работи с миксер.
Парчетата тиква се изпичат до готовност във фурна. С вилица се смачкват до пюре и се оставят в цедка да се изцеди водата, около 2-3 часа или за цяла нощ.
В купа се изсипва брашното, захарта, всички подправки, содата, бакпулвер, и солта. Разбърква се с телена бъркалка.
Студеното масло се нарязва на кубчета и се прибавя към брашнената смес. С ръчен блендер или вилица се довежда до трохи.
Прибавя се и шоколадовият чипс.
В купа се смесва пюрето от тиква и 80 мл от мътеницата. Разбърква се. Другата част от мътеницата се запазва и ако е необходимо се добавя допълнително.
Сместа с тиквата се прибавя към брашнените трохи и с помощта на плоската шпатула се събира тесто, а след това се омесва леко с ръце в самата купа, за да се оформи топка. Тестото е лепкаво, затова се натопяват ръцете в брашно. Ако пък е прекалено сухо може да се добави 1 до 2 с. л. от мътеницата.
Готовото тесто се прехвърля върху малко брашно и се омесва още съвсем леко без да се натиска много. Оформя се на кръг с диаметър 18 см. С нож се разрязва наполовина , а всяка част се разрязва на триъгълници, около 4 до 5 бр. Кифлите се поставят в тавата, намазват се с прясно мляко и се поръсват със семките и филиран бадем.
Пече се на 200 градуса - 20 минути до златисто-кафяво.
Триъгълните кифлички с тиква са готови.
Източник: joyofbaking
Забележка: Една силно елементарна рецепта, но с прекрасен резултат на хрупкави силно ароматни триъгълни кифли с хубав наситен жълт цвят и отвътре влажна структура. Подходящи за сутрешното кафе с кифличка.