Начин на приготвяне
Захарта и леко омекналото кокосово масло (при мен беше на твърдо калъпче) се разбиват на пухкав крем.
Към крема едно по едно се прибавят яйцата, като разбиването не се спира.
Прибавя се прясното мляко, а след него - пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Сместа се разбърква, докато стане гладка и хомогенна, след което се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка.
Размразените череши/вишни (без костилка) се овалват в брашно и се нареждат равномерно върху тестото.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готов е, когато забодена клечка за зъби излезе суха.
Изпеченият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Коментари
Благодаря!