Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Селска доматена яхния с праз и свинско месо от буркан

Селска доматена яхния с праз и свинско месо от буркан

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Селска доматена яхния с праз и свинско месо от буркан3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вечерята ще е сервирана на масата за нула време, благодарение на един буркан свинско месо и една добра идея"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 буркан
  • праз - 3 стръка
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • червен пипер - 1 ½ с.л.
  • домати - 600 мл консерва нарязани
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тава нагрейте олиото и добавете нарязания на филии по 1 см праз, запържете за около 3 минути.

Прибавете брашното и запържете при непрекъснато бъркане за още 2 минути.

Прибавете доматите, захарта и червения пипер и подправките и разбъркайте, варите до леко сгъстяване.

Накрая добавете месото от буркана и ако е нужно, посолете (имайте предвид, че доматите и месото са посолени преди стерилизация).

Разбъркайте и след като заври, премахнете яхнията от огъня.

Селската доматена яхния с праз и свинско месо от буркан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: