Домашни тортелини с бекон и синьо сирене

09/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру217284877817
"Да приготвиш толкова ароматни тортелини е истинско изкуство, което вие лесно ще овладеете "
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в купа, добавя се щипка сол и олио. Прибавят се яйцата и всичко се разбърква с вилица на топка тесто, което после се замесва.

Покрива се с кърпа и оставяме да почине 15 минути. Разточва се тънка кора, ако имате машина за паста, разточете с нея. С чашка 8 см се изрязват кръгчета.

В купа смесваме нарязан ситно бекон исиньото сирене. В едната половина се поставя малко плънка, краищата се намазват с белтък и с другата половина се затваря и притиска с пръсти.

После двата края се залепват и горната част се обръща, да се оформи тортелина.

Загрява се вода с малко сол и малка бучка масло. Варим пастата за 5-8 минути и се изваждат с решетка. В тиган се разтопява масло, добавя се готварска сметана, поръсваме с черен пипер и опитваме на вкус.

Сипва се настърган кашкавал и 4 с.л. от водата, в която се е варила пастата, до нужната гъстота.

Готви се на слаб огън, като непрекъснато се разбърква.

Сервираме тортелините в чиния с кашкаваления сос и поръсваме щипка черен пипер и стрък магданоз.

Много вкусно се получи.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар