Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Запечено пилешко филе с кисело мляко и кашкавал

Запечено пилешко филе с кисело мляко и кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Запечено пилешко филе с кисело мляко и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
09/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Вкусно предложение за приятели"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • кисело мляко - 140 г пълномаслено
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • олио - за подмазването на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа пълномасленото киселото мляко с настъргания кашкавал , солта, чесъна и черния пипер. Сместа се разбърква много добре.

Ако пилешките филета са дебели, може да се отрежат през средата.

Потапяме всяко едно филе в млечния сос и поставяме в тавичка, на която предварително сме омазнили дъното ѝ.

Така подреждаме филета в тавата и ако остане от сместа, разпределяме върху тях.

Поставяме във фурната и печем в продължение на 45 минути или докато придобият златист цвят.

Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Перфектни. Към заливката може да се добави и малко соев сос.
14.03.2024 23:18