Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с кашкавал в галета от корнфлейкс

Пилешко филе с кашкавал в галета от корнфлейкс

JivkaJivka
Чирак
965168
Пилешко филе с кашкавал в галета от корнфлейкс
Снимка: Jivka
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Опитайте това крехко пилешко филе с кашкавал - няма да сбъркате"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г
  • яйца - 1 брой
  • кашкавал - 50 г
  • галета от корнфлейкс - 30 г
  • масло - 10 г
  • черен пипер - на вкус
  • самардала - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се начуква и се оформят 3-4 отделни филета.

Яйцето се разбива.

В друга купичка се смесват натрошената галета от корнфлейкс заедно с настъргания кашкавал.

Филетата се потапят последователно първо в яйцето, а след това в сместа от корнфлейкс и кашкавал.

След като добре са покрити от сместа от двете им страни, се овкусяват с подправките и се подреждат в йенска тенджера.

Върху тях се поставят малки кубчета от кравето масло.

Пилето се пече на предварително загрята на 180 градуса фурна.

Пилешкото филе с кашкавал в галета от корнфлейкс е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: