Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Млечен крем със шоколад

Млечен крем със шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Млечен крем със шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Стане ли дума за крем с шоколад, да знаете, че винаги може да разчитате на нас за изяждането му"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • царевично нишесте - 1 пак.+2 - 3 с.л. натурално
  • пудра захар - 1 с.л.
  • кристална захар - 8 с.л.
  • какао - 2 с.л. или кафе (по желание)
  • вода - 1 с.л. гореща (за разтваряне на кафето)
  • бял шоколад - 100 г
  • черен шоколад - 100 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • ванилия - 1 есенция (или ром)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 1 чаша от млякото и разтворете в нея нишестето и пудрата захар. Сложете другото мляко на огъня, добавете захарта и бъркайте докато се разтопи. Преди да заври махнете от огъня и на тънка струя (при непрекъснато бъркане) добавете нишестето.

Отново върнете сместа на котлона и бъркайте до сгъстяване. След като се сгъсти махнете от котлона и прибавете ванилията. Разделете крема на две части, като в едната добавете настъргания бял шоколад, а в другата черния.

Във всяка смес добавете и по 1 с.л. масло. Към черния шоколад добавете кафе. Бъркайте докато се разтопят шоколадите. Сипете в подходящи чаши едновремнно и от двата крема, така че да се получат шарки.

След като поизстинат може да украсите с розички шоколад, настъргана сметана или сладко от цели плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: