Пухкави сладки с извара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пухкави сладки с извара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
10/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Отсега да си знаете, почете ли веднъж, няма да може да спрете - толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • извара - 500 г безсолна
  • сол - 1 щ.
  • захар - 10 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - за поръсване
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд счукваме яйцата и заедно със захарта, солта и ванилията разбиваме. Към тях добавяме изварата и лимоновата кора, като разбъркваме добре.

Добавяме брашното, към което предварително сме смесили с бакпулвера. Получава се меко и лепкаво тесто.

Предварително сме покрили тава с хартия за печене. От тестото с мокри ръце оформяме топчета, който подреждаме в тавата.

Поставяме във фурната, която предварително сме загрели на 200 градуса и печем до леко порозовяване.

Вадим и намазваме с прясното мляко всяка една сладка с помощта на четка. Поръсваме със захарта.

Връщаме за кратко във фурната, докато се получи златистокафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Бонка. Направих ги ,като в тестото сложих олио и парченца локум. Отгоре не сложих захар, заради локума ,който е достатъчно сладък, пък и така е по-лесно и бързо. Сладките станаха много вкусни и мекички. Излязоха 40 бройки. Благодаря за рецептата!
06.02.2024 18:21
Петя
Петя
В тестото сложих и малко олио, което в рецептата го няма и използвах лимонова есенция, тъй като нямах кора. Не съм ги поръсвала със захар за да е по-подходящо за малки деца. Станаха прекрасни, мекички и пухкави. Децата много ги харесаха.
14.07.2019 18:41
2
1
Покажи всички подкоментари